Verikurjenpolvi kestää kuivuutta

Verikurjenpolvi kestää kuivuutta todella hyvin. Se on myös monikäyttöinen perenna eli sopii loistavasti jopa maanpeitekasviksi. Näiden ominaisuuksien takia se onkin monen suosikki, kuten myös minun.

Verikurjenpolvi kaunis reunassa

Koska verikurjenpolvi kasvaa lähes puolipallonmalliseksi muodoltaan, se on todella kaunis reunassa. On siis hyvä ns. reunakasvina, kuten kuvasta hyvin näkyy.

Verikurjenpolvi kestää kuivuutta ja on hyvä reunakasvina. Kuvassa verikurjenpolven puolipallomainen lehdistö kaartuu tiiviinä massana hiekalle.

Maanpeitekasvina erinomainen

Verikurjenpolvet kestävät niin hyvin kuivuutta ja ovat peittäviä, että ne ovat hyviä maanpeitekasvina kuivalle/läpäisevälle ja aurinkoiselle paikalle. Toki ensin on maasta aina poistettava rikkaruohot juurineen.

Verikurjenpolvi on hyvä maanpeitekasvina, koska sen lehdistö on tiivis. Kuvassa kukkivat verikurjenpolvet peittävät maan pinnan.

Verikurjenpolvia on useita lajikkeita

Verikurjenpolvet ovat suosittuja ja niistä löytyykin useita lajikkeita. Kukat voivat olla valkoiset, vaaleanpunaiset tai punaiset. Myös korkeus vaihtelee lajikkeen mukaan.

Aluksi taimet ovat tietysti pieniä ja matalia, mutta muutamassa vuodessa ne jo tuuhistuvat ja saavat korkeutta. Alla kuva juuri istutetuista taimista.

Kuvassa verikurjenpolven taimet eivät vielä peitä multaa, koska ovat vasta istutettuja.

Verikurjenpolvet ovat hyvä valinta myös sen takia, että monet pölyttäjät suosivat niiden kukkia. Se on siis hyvä kasvi pörriäisille 🙂

Verikurjenpolvi kestää kuivuutta ja on hyvä kasvi pölyttäjille. Kuvassa verikurjenpolven kukassa pörriäinen.

Verikurjenpolvi kestää kuivuutta

Verikurjenpolvi viihtyy kuivassa ja tuoreessakin maassa, kunhan maassa on läpäisevyyttä. Se ei tarvitse lannoitusta, tosin kasvaa korkeammaksi ravinteikkaassa maassa. Kaikkein kaunein kasvutapa sillä on täydessä auringossa.

Lajikkeita on tosiaan paljon ja korkeudet vaihtelevat 15-40 cm välillä, lajikkeesta ja kasvupaikasta riippuen. Pörriäiskuvassa on yleisin kukan väri. Kukinta alkaa yleensä kesäkuussa ja kestää ainakin muutaman viikon. Aurinkoisella paikalla sen lehdistö saa syksyllä punaista syysväritystä, mikä lisää sen koristeellisuutta.

Siis kaunis perenna keväästä syksyyn, ja helppohoitoinenkin 🙂

Puutarhaterveisin Sari

2 vastausta artikkeliin “Verikurjenpolvi kestää kuivuutta”

  1. Kiitos tästä tiedosta! Meillä on niin kuivaa, että ihan kauhistuttaa kasvien puolesta. Tätä kasvia aioin nyt kokeilla rinteeseen. Varmasti pitää lisätä multaa sille, vai mitä mieltä olet?

    1. Kannattaa aina lisätä multaa, niin kasvit kasvavat nopeammin reheviksi. Ja kestävät myös paremmin kuivuutta. Ja ekana vuotena on myös hyvä kastella, jotta juurtuvat nopeasti. Sen jälkeen verikurjenpolvet pärjäävätkin omillaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *