Upea Myötätuuli-mallipuutarha Mikkelipuistossa

Kaupallinen blogiyhteistyö – Kekkilä

Olen ihaillut tätä valkein purjein koristeltua mallipuutarhaa aina kun olen piipahtanut Mikkelipuistossa. Vasta nyt keväällä kuulin, että se onkin Kekkilän. Joten olen nyt tosi iloinen, että saan esitellä sitä täällä blogissa. Mallipuutarhan on suunnitellut Kekkilän puutarhuri, maisemasuunnittelija Adrian Evans varmalla ja persoonallisella otteellaan. Puutarhaa voi katsoa eri kulmista, ja aina se on kaunis.

Muotoon leikatut lehmukset:

Mallipuutarhan keskellä on kuusi muotoon leikattua lehmusta. Niiden välistä pääsee kulkemaan pyöreitä betonikiviä pitkin aidassa olevan oviaukon läpi autopaikoille.


Nyt heinäkuun alussa ne vielä odottivat jokakesäistä leikkaamista.  Lehmukset leikataan suoralinjaisiksi, mukaellen pergolarakenteita. Oksien lomasta pilkistääkin puiset pergolarakenteet. On jännä nähdä, miltä lehmukset näyttävät leikkaamisen jälkeen.

Erilaisia katteita ja turveharkkoja:

Esillä on tietenkin erilaisia koristekiviä ja koristekatteita. Osa on pienenä pintana ja osalla on katettu isompi alue. Sävyerot tulevat hyvin esiin, kun vierellä on aidot kasvit. Tämä on yksi mallipuutarhojen etu.


Etualalla katteena on Liuskekivi Grafiitinharmaa ja taustalla Rantakivi. Turveharkoista tein oman postauksen, sillä ne ovat mielenkiintoisia eli Uudet ja vanhat turveharkot.

Kauniita kasviyhdistelmiä:

Ajan saatossa tätä Kekkilän mallipuutarhaa on aina välillä päivitetty ja kasveja vaihdettu, mikä kuuluu mallipuutarhojen luonteeseen. Siksi sitä on niin kiva käydä vuosittain katsomassa. Etenkin kun Kekkilän mallipuutarhan kasvisommitelmat ovat aina olleet mielenkiintoisia.


Tämän kuvan otin kesäkuun puolessa välissä. Korkeimpana kukki silloin koristeraparperi ja sen edessä pallokukkaiset laukat. Etualalla kasvua aloittelee sormivaleangervot. Oikeassa reunassa heinämäinen on siperiankurjenmiekkaa.


Tässä sama kohta heinäkuun alussa kuvattuna. Laukan kukat ovat jo lakastuneet vihreiksi pallukoiksi. Etualan sormivaleangervot kukkivat kermanvärisin kukin ja niiden takana sinikukalliset siperiankurjenmiekat ovat jo kukinnan lopussa. Valkea purje antaa kivasti ryhtiä ja ilmettä, samalla tuoden kasveja esiin.

Pieni vesiaihe:

Mallipuutarhasta löytyy myös pieni vesiaihe, jonka pintaan heijastuu kuva kasveista ja purjeesta. Kaunis ja elävä yksityiskohta!

Kekkilän Myötätuuli-mallipuutarha Mikkelipuistossa:

Mikkelipuisto on Mikkelin Asuntomessujen virallinen oheiskohde asuntomessujen reitin varrella. Se on avoinna kaikkina päivinä ja sinne on vapaa pääsy. Lisää tietoa www.mikkelipuisto.fi

Kesäterveisin Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *