Tyylikäs matala muurikiveys

Kaupallinen blogiyhteistyö: Rudus

Jos miellyttää matala muurikiveys kasvialtaissa, niin Ruduksen Antikko muurikivi sopii siihen mainiosti.  Jo kahden kivikerroksen muuri antaa riittävästi ilmettä pihaan. Alin muurikivi näkyy aina vain osittain, etenkin näin betonikiveyksen vieressä.
Kaikki tämän blogijutun kuvat ovat Mikkelin Asuntomessujen kohteesta 30, Kastelli City 98.

Antikko muurikiveys kahdessa kasvialtaassa

Todella tyylikäs etupihan istutus! Muurikivialtaassa kasvaa kuutamohortensiaa, seppelvarpua ja peittokurjenpolvea ja betonikiveyksen vieressä lamoherukkaa. Kiveyksen ja kuorikatteen jälkeen alkaakin kuntta ja metsä.

Huomatkaa, miten näissä kuvissa betonikiveyksen reunakivi päättyy muurikiveen. Se tekee tästä hyvin viimeistellyn näköisen pihan.

Takapihalla oli  Antikko-muurikiveä terassin vieressä. Jännästi muurikiveys levenee toisesta päästä. Hyvä idea saada se elävämmän ja mielenkiintoisemman näköiseksi.  Lähimmät havut ovat rohtokatajaa ja keskellä on kääpiökatajaa. Istutuksessa on myös heiniä ja pieni höyhenpensaan taimi.

Pihakiveyksessä Torino-kivet

Kohteen pihakivenä käytetty Ruduksen Torino-kivi on kolmen erikokoisen kiven lajitelma. Tässä kuvassa näkee hyvin kivien pinnan aaltomaisen kuvion ja sen, että kivien reunoja ei ole viistetty.

Kiveyksen reunassa Laineri-reunakiviä

Jotta betonikiveyksen reunimmaiset kivet pysyvät liikkumatta paikallaan, betonikiveys tuetaan. Tässä on käytetty leveää Ruduksen Laineri-reunakiveä, jonka pinnassa on myös aaltoilevaa kuviointia, kuten betonikiveyksessä. Lainerin pyöristettyjen päiden ansioista, sillä saa tehtyä myös kaarevia reunuksia. Tämäkin myydään lajitelmana, jossa on neljä eri pituista reunakiveä.

Kiveykset oli tehty tosi taidolla, sen huomaa esimerkiksi betonikivien tarkasta leikkausjäljestä. Tämä oli siis kohdea 30, Kastelli City 98.

Aiemmassa  Piano-kivi pihakiveyksenä -blogijutussa on Ruduksen tämän kevään uutuus Piano-kivi kohteesta 1 Sievitalo Tunturikoivu 140. Siinäkin pihassa on hienosti tehty kiveykset.

Lisää ideoita ja vinkkejä Ruduksen erilaisten betoni- ja kivituotteiden oikeanlaiseen ja kestävään käyttöön löytyy Ruduksen Kotipolku-sivustolta.

Kesäterveisin Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *