Tyylikäs liuskekivikate, kohde 5 Wave

Kaupallinen blogiyhteistyö: Liuskemestarit

Mikkelin asuntomessujen  kaartuvalinjaisessa ja todella kauniissa kohteessa 5 Wave on ajaton liuskekivikate seinänvierustoilla ja katoksen alla. Sen tumma väri sopii  upeasti rakennukseen väritykseen, pihan asfalttiin ja viereiseen kallioon sekä kunttaan.

Tässä liuskekivikatetta on sisääntulon katoksen alla, joka jää siis täysin varjoon ja suojaan sateelta. Se korvaa siinä kasvillisuuden ja tuo samalla ilmettä sisääntuloon. Ja luonnonmateriaalina sopii myös hyvin metsäiseen ympäristöön.

Liuskekivikatetta seinänvierustalla:

Kallion värityksessä on paljon samoja sävyjä, mitä on liuskekivikatteessa. Kivasti myös sokkelin väritys toistuu liuskekivissä. Siis tyylikkään ajatonta ja kaunista.

Liuskemestareiden Liuskekivikate:

Sisu-liuskekivikate on kotimaista eli Pirkanmaalta perheyritys Liuskemestareiden valikoimasta. Se on samaa kiveä kuin perinteinen Oriveden Musta Sisu-liuskekivi. Liuskekivikatetta voi käyttää myös kasvialueilla ja ruukuissa mullan pinnalla katteena. Sitä käytetään usein myös rinteissä ja luiskissa, sillä kivikate pysyy hyvin paikoillaan eikä sadevedet liikuta sitä. Liuskekivikatetta toimitetaan suursäkeissä, kuten kuvassa näkyy. Katetta on saatavilla kahdessa eri koossa 10-40mm ja 40-70mm, säkkikokoja löytyy myös kaksi 1000kg ja 500kg.

Kivikatteen alle kannattaa laittaa uv-suojattu katekangas tai maisemointikangas. Kangas estää mahdollisten jo maassa olevien rikkaruohojen kasvamasta katteen läpi. Samalla kangas estää kivien ja kivien alla olevan maan sekoittumisen.

Olen taas ensi viikolla menossa käymään Mikkelissä ja asuntomessualueella. Saas nähdä, mitä kivaa sieltä keksin tänne blogiin 🙂

Aurinkoisin kesäterveisin,
Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *