Top3 pihaa Mikkelin Asuntomessuilta

Tässä teille kolme asuntomessupihaa, joissa on jotain erityisempää ja muista poikkeavaa. Yleisesti messualueella on nyt käytetty pihoilla paljon kunttaa. Mikkelin kaupunki on tosi hienosti laittanut kadun reunan ja tonttien rajan väliselle alueelle kunttaa, jos tontillakin on käytetty kunttaa. Se tekee alueesta tosi siistin ja viimeistellyn näköisen. Kuvassa tontin raja mene kiviaidassa eli tässä on siitä hyvä esimerkki. Nurmikkopihoilla, kaupunki on laittanut kaistaleeseen siirtonurmikon.

Piha kohde 6 Kannustalon Harmaja Saimaa


Kallio ja luonnonkivi ovat aina kauniita ja tässä ne ovat päässeet hyvin esiin. Pihalla oli käytetty myös liuskekiviä betonikivien ohella. Yleisvaikutelma on tosi viimeistelty ja kaunis.


Komea liuskekivimuuri sekä isot ja näyttävät kasvit.


Liuskekivipäällysteiset portaat pääoven edessä.

Piha kohde 9 Villa Sukka


Tällä pihalla on ihan huikean upea hyötykasvialue. Pihaa on pengerretty vanhoilla navetankivilohkareilla, mikä antaa hyvin persoonallisen ilmeen. Isossa kasvihuoneessa on jo kasvamassa mm. tomaattia ja myös hirsirunkoisessa viljelylaatikossa kasvit näyttivät olevan hyvällä alulla.

Tässä pihassa on erityisen hienoa myös se, että navetankivilohkareet ovat suvun vanhasta puretusta navetasta ja samoin hirret puretusta rakennuksesta. Sen kun tietää, niin katsoo tätä hyötytarhaa ihan eri silmin


Ylhäällä on sisääntulopiha sekä autokatos, ja talon seinustalla portaat alas hyötykasvipihalle. Muu osa pihaa onkin sitten kunttaa.


Erikoisuutena viherkatto autokatoksen katolla. Keltaiset kukat taitavat olla keltamaksaruohoa.

Piha kohde 13 Saimaan Aava


Tällä pihalla minua miellytti se, että toiminnot oli saatu sijoitettua kauniisti ja käytännöllisesti. Esimerkiksi marjapensaat ovat selvinä ryhminä katealueilla, sillä marjapensas voi kasvaa lähes 2 metriä leveäksi. Tukevat pitkospuut johdattavat kulkua kaarevasti viljelylaatikoille ja takaterassille. Kuntta ei nimittäin kestä jatkuvaa tallaamista. Matalat luonnonkivimuurit antavat myös ilmettä pihaan.


Viljelylaatikoiden vieressä on lapsille hiekka-alue sekä trampoliini, joka jää kuvan oikealle puolelle.


Lasten hiekka-alueelta on luonnonkivipolku grillipaikalle ja siitä edelleen terassille.


Piha on asfaltoitu ja luonnonkivimuurit pehmentävät yleisvaikutelmaa.

Muita huomioita asuntomessualueen pihoista:

Terassit korostuvat kunttapihoilla, ja niistä teen myöhemmin oman postauksen. Ja siksi en huomioinut terasseja nyt lainkaan Top3 asuntomessupihaa valitessani.

Monella pihalla ei ollut rajalla pensasaitaa ollenkaan, vaan näkösuoja oli tehty terasseille kaiteilla. Lisäksi puita oli sijoitettu lähemmäs rajaa, jotka sitten muutaman vuoden kuluttua antavat jo näkösuojaa.

Alueelta löytyi myös muutama nurmikkopiha, joista yllättävän moni oli kylvetty siemenistä. Siirtonurmikot erottuvat niistä hyvin tasaisen vihreinä ja tuuheina. Ja yhdellä pihalla oli jopa kumpaakin lomittain 🙂

Kukkivia pihoja oli nyt vähän, ja niissä kukkivat kasvit oli sijoitettu muurikivialtaisiin. Sen sijaan terasseilla näkyi kauniita sommitelmia kesäkukkaruukuista.

Messualueen pihoilla on isoja korkeuseroja, joten niiden hallintaa näkee nyt todella hyvin!
Lisää blogijuttuja Mikkelin Asuntomessualueen pihoista.

Suosikki asuntomessupihaa katsastamaan

Vielä ehtii tutkia messualueen pihoja ja valita niistä omat suosikit. Samalla näkee tämän hetken pihatrendit.

Mikkelin Asuntomessut 14.7.-13.8.2017

Aurinkoisin kesäterveisin Sari

Ps. Fengshui huomioita Mikkelin asuntomessuilta postaus löytyy nyt Sarin puutarhat -blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *