Toiveet ja unelmat -pihasuunnittelu

Toiveet ja unelmat ovat seuraavaksi pohdittavana tässä pihasuunnittelusarjassa. Hauskasti, asukkaat ovat keskenään aivan eri linjoilla tietyissä asioissa. Se on itse asiassa hyvä merkki siitä, että kummatkin ovat rohkeasti kertoneet ne omat toiveensa ja unelmansa pihan suhteen.

Toiveet top3 -Terassi pihalle

Terassia toivoo kummatkin asukkaat. Nyt pihalla on vain vastakkain istuttava keinu, ei muuta.

Toiveet ja unelmat pihasuunnittelussa kuten oleskelupaikka ja terassi. Kuvassa vastakkain istuttava keinu ison kiven ja puun vieressä.

Hassua vain on se, että miesasukas toivoo terassia täyteen aurinkoon ja naisasukas varjoon. Ja sitten on vielä toiveena, että terassin saisi verkotetuksi, jotta pääsee istuskelemaan aamukahville kissojen kanssa.

Toiveet top3 -Kasvimaa/viljelylaatikot

Isona toiveena on myös erilaiset hyötykasvit ja kasvimaa tai viljelylaatikot. Ja se on kummallakin. Asukkaat ovat aika nuoria ja vasta viime kesänä he kokeilivat pienesti viljelylaatikossa tomaatin ja porkkanoiden kasvatusta, hieman laihoin tuloksin. Onneksi eivät kuitenkaan lannistuneet siitä, vaan ajatuksena on ensi keväänä jatkaa viljelyä viisaampana.

Toiveet ja unelmat pihasuunnittelussa kuten kasvimaa ja viljelylaatikot. Kuvassa itse laudasta tehty viljelylaatikko, jossa kasvaa pieniä ja isoja taimia.

Kasvihuone yksi unelmista

Toinen asukas haaveilee kasvihuoneesta. Ja koska tontti on iso, niin se kyllä mahtuisi hyvin pihalle. Mutta toinen asukkaista ei ole yhtään innostunut asiasta, vaan päinvastoin. Tästä vielä siis keskustelemme yhdessä.

Toiveet top3 – Autotalli ja autopaikat

Autoille kunnon paikat ja kääntöpaikka sekä järkevään kohtaan uusi autotalli ovat myös tärkeitä toiveita. Tällä hetkellä pihalla autoille ei ole kunnon paikkaa, koska pihapiiri on vanha. Sitä ei ole suunniteltu useammalle autolle, sillä aiemmilla asukkailla ei edes ollut autoa.

Toiveet ja unelmat pihasuunnittelussa kuten autopaikat, auton kääntöpaikka ja autotalli. Kuvassa ahdas autopaikka ja kääntöpaikka ihan puiden ja pensaiden lähellä.

Autotallin sijoittaminen ja yleensäkin autojen paikat sekä kääntöpaikat on niin iso ja tärkeä asia, että se otetaan pihasuunnittelussa alusta asti huomioon. Harmillisesti monet ihmiset eivät miellä sen kuuluvan lainkaan pihasuunniteluun. Jos se nyt jätettäisiin pois suunnittelusta ja pihan kasvillisuus ja terassit tehtäisiin valmiiksi, niin todennäköisesti niitä jouduttaisin muuttamaan tai purkamaan autotallin rakentamisen aikaan. Eli kannattaa ennakoida myös tulevien vuosien rakentamiset pihasuunnittelussa. 

Autotallista enemmän ensi viikon postauksessa.

Muut lukuisat toiveet

Sitten oli vielä pitkä lista toiveita, joita ryhmitellään. Niistä keskustellaan suunnitteluprosessin aikana.

Sarja aloitettiin pohtimalla tyyliä eli Pihan tyyli mietinnässä -postauksella. Asukkaiden mietteen ja päätökset tulevat siihen viimeistään ensi viikolla.

Pihasuunnittelusarjasta

Tässä pihasuunnittelusarjassa seurataan vanhan pihan kunnostusta. Ja se alkaa tietysti konkreettisesta suunnittelusta. Joka viikko on tulossa uusi postaus, mikäli ei tule yllätyksiä. Niitä voi nimittäin tulla, kun samalla asukkaat remontoivat vanhaa päärakennusta. Ja tietysti pidämme joulutauon.

Tavoitteena on siis saada pihasuunnitelma kevääksi. Asukkaat tekevät suunnittelua osaksi itse, Sarin pihasuunnittelukurssi -verkkokurssin avulla. Sovimme, että autan heitä suunnittelussa, niin saan kirjoittaa tästä projektista tänne blogiin. Verkkokurssi on Puutarha Studion eli yritykseni.

Pihasuunnittelu onnistuu Sarin pihasuunnittelu kurssilla, se on pihasuunnittelun verkkokurssi.

Pihasuunnitteluterveisin Sari

3 vastausta artikkeliin “Toiveet ja unelmat -pihasuunnittelu”

  1. Tämä piha taitaa olla aika iso? Siinä on kyllä nuorilla tekimistä. Onneksi vielä jaksavat, kun ei vielä krempat vaivaa. Näin vanhempana voisin antaa sellaisen vinkin, että piha kannattaa suunnitella sellaiseksi, että sen näin vanhanakin jaksaa vielä hoitaa.

    1. Kyllä, piha on iso ja haja-asutusalueella. Koetan ensi viikolla ehtiä kirjoittaa postauksen, jossa kerrotaan itse pihasta vähän enemmän.
      Tuo on hyvä vinkki itse asiassa kaikille pihan muutoksia suunnitteleville tai ihan uudenkin pihan suunnittelijoille. Pääsee sitten myöhemmin paljon helpommalla, kun ei taas tarvitse muuttaa pihaa 🙂

    2. Samat ajatukset täälläkin! Muutenkin helppohoitoinen, luontoa mukaileva vanha piha on eniten meidän mieleen. ? Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.