Saumaushiekkaa voi joutua lisäämään

Saumaushiekka on tärkeä betonikiveyksessä ja sitä saa usein lisätä saumoihin. Se kannattaakin tehdä aina heti, sillä aika tuntuu menevän niin nopeasti, että saumat ehtivät kasvaa rikkaruohoja. Näin värikkäät kukat kyllä harvemmin haittaavat 🙂

Saumaushiekka estää rikkaruohoja

Kun betonikivien väliset raot eli saumat on täynnä hienojakoista saumaushiekkaa, ei rikkaruohot pääse kasvamaan saumoihin.

Ja jos saumoista puuttuu paljon hiekkaa, rikkaruohojen siemenillä on hyvät olosuhteet lähteä kasvuun kivien väleissä. Mikä harmillista, niin silloin rikkaruohoja on myös todella vaikea poistaa. Eli saumat kannattaa pitää täynnä saumaushiekkaa.

Kannattaa myös pitää mielessä, että ilmassa on koko ajan rikkaruohojen siemeniä näin kasvukaudella. Sitä ei voi estää. Siksi ainoa keino vähentää rikkaruohoja, on pitää saumat täynnä saumaushiekkaa.

Betonikivet pysyvät paremmin paikoillaan

Betonikiven välistä puuttuu saumaushiekka ja kivet ovat lähteneet hieman liikkeelle.

Saumaushiekan toinen tärkeä tehtävä on pitää betonikivet paikoillaan eli ne eivät lähde liikkumaan kuten kuvassa. Saumaushiekka ikään kuin lukitsee ne paikalleen. Tosin tässä kuvassa näyttäisi myös siltä, että kiveys ei ole hyvin tuettu.

Lisää saumaushiekkaa heti

Betonikiveyksen päällä on hienojakoista saumaushiekkaa,  jota harjataan myöhemmin saumoihin.

Saumaushiekkaa siis joutuu lisäämään uuteen kiveykseen viimeistään seuraavana keväänä. Vanhaankin kiveykseen sitä voi olla aika ajoin tarvetta lisätä. Saumaushiekkaa on muuten myynnissä eri värisävyjä, pienenä vinkkinä.

Kivet voi toki saumata erilaisilla saumausaineilla. Postaus yhdenlaisesta sauma-aineesta Liuskekiveys ja sauma-aine. Tai saumat voi antaa kasvaa vaikka sammalta Mukulakiveystä Loviisan vanhoilla pihoilla.

Jos rikkaruohoja on jo saumoissa ja ne haluaa pois, Rikkaruohojen hävitys tehokkaasti ja luontoystävällisesti.

Terveisin Sari

Yksi ajatus artikkelista “Saumaushiekkaa voi joutua lisäämään”

  1. Mekin laitoimme uudet betonikivet viime vuonna täällä Helsingissä. Tuo on kyllä hyvä vinkki, että hiekkaa kannattaa saumoihin laittaa reilulla kädellä, sillä meillä on todennäköisesti uusintasaumaus edessä. Tänä kesänä väleihin oli jo ilmestynyt pieniä rikkaruohoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *