Reilu viikko ennen asuntomessujen alkua

Nyt menee kyllä jännäksi, sillä reilu viikko ennen messujen alkua, moni piha oli vielä kesken. Niissä pihoissa saattaa olla vielä todellisia helmiä! Se nähdään ensi viikolla. Tässä kuitenkin kuvia alkuviikosta järjestetyiltä Bloggaajapäiviltä. Kuvassa on muuten Mikkelin asuntomessualueen eteläisin kohta eli kohde 25 Ankkurirannan rantasaunalta. Taustalla näkyy Kirkonvarkauden silta, jonka viereen MS Queen R -risteilyllä pääsee useamman kerran päivässä Mikkelin satamasta ja tietysti takaisin. Laiturilta on messuportille noin 300 metriä.

Upeita terasseja

Näillä messuilla näkee paljon upeita terasseja ja kiveyksiä. Mutta miten on kasvin suhteen, niin sen näkee ensi viikolla.


Tässäkin kohteessa 13 Saimaan Aava terassi on jo valmis, samoin kasvialueet. Mitä tuohon paljaalle maalle sitten tulee… ehkä kunttaa.

Näyttävä kasvihuone ja hyötykasvialue


Tätä kasvihuonetta tulee monet ihailemaan! Sen takaseinä on samalla tukimuuri. Kivet ovat vanhoja navetankiviä ja kasvualtaiden hirret vanhoja rakennushirsiä ”mummolasta”. Tämän kun tietää, niin katsoo kokonaisuutta heti eri silmin. Mahtavaa materiaalien uudelleen käyttöä! Kohde 9 Villa Sukka.

Jotain ihan uutta… AsukasAreena

AsukasAreenalla kuulemma tullaan järjestämään keskustelutilaisuuksia, seminaareja, viihde-esityksiä, työpajoja, tietoiskuja sekä puheenvuoroja teemaviikkojen mukaan.

Toivottavasti sinne tulee myös jotain puutarhaharrastukseen tai pihaympäristöihin liittyvää, onhan Mikkeli tunnettu puutarhakaupunkina!

Iso kiitos Bloggaajapäiville pääsystä!

Mikkelin asuntomessualueen lisäksi saimme tutustua seuraaviin paikkoihin.


Ihana Kenkävero ja Kenkäveron vanha pappilarakennus. Puutarhassa aikaisimmat kiinanpionit olivat juuri aukaisseet kukkansa. Kenkäveron Rantapaviljongin kesäkahvilassa söimme kevyen lounaan. Se risteilyalus MS Queen R, jolla pääsee messuille, pysähtyy muuten myös Kenkäveron laiturissa pari kertaa päivässä. Kenkävero on Mikkelin asuntomessujen virallinen oheiskohde.


Mikkelipuistoon oli juuri valmistunut uusi palvelurakennus Greeneri, jossa on kahvila-ravintola ja näyttelytilaa. Se näyttää kyllä tosi isolta verrattuna tuohon vasemmanpuoleiseen vanhaan myymälä-kahvilarakennukseen. Mikkelipuisto on myös Mikkelin asuntomessujen virallinen oheiskohde.


Kolmas virallinen oheiskohde on Kulttuuritalo Tempo, jonka seinää näkyy vähän kuvan vasemmassa laidassa. Se sijaitsee siis ihan Naisvuoren näkötornin vieressä. Tempossa söimme herkullisen buffetlounaan superherkullisella jälkiruualla!

Ja tuonne Naisvuoren näkötorniin pitää vielä mennä käymään. Sieltä kuulemma näkee erityisen tammen, mutta siitä lisää myöhemmin, siis jos se vielä näkyy.


Pitkän ja ohjelmantäyteisen päivän jälkeen oli täydellistä päästä majoittumaan Kyyhkylän kartanoon. Siellä on aina niin rauhallista, että näin herkkäuninenkin nukkuu hyvin. Vanhan Kartano-rakennuksen edessä kukki nyt vaaleanpunainen suviruusu sekä ns. talonpoikaispionit eli tarhapionit punaisen ja valkoisen eri sävyissä. Vanhoja kasveja kummatkin.


Kyyhkylän rannalla on tietysti rantasauna ja Rantakahvila Rantakyyhky. Rannan laiturilta pääsee Saimaan risteilylle tai Mikkelin satamaan MS Jaarlilla. Aika hienoa… meillä kun on niin pieniä järviä, että laivan näkeminen järvellä on jo ihmeellistä

Oli ihana nähdä tuttuja ja minulle uusia bloggaajia. Muutenkin päivät olivat erittäin antoisat ja sain taas paljon tietoa, jota voin sitten myöhemmin jakaa täällä. Mikkeliin tulee aina niin mielellään uudelleen, sillä siellä aistii aidon palvelunhalun ja iloisen yhteistyön.

Joten iso kiitos Bloggaajapäivien järjestäjille: Mikkelin kaupunki, Suomen Asuntomessut, Mikkelin matkailupalvelut, Kenkävero, Mikkelipuisto, Kulttuuritalo Tempo, Kyyhkylän kartano, M/S Jaarli. Ja kiitos vielä Tertin Kartanolle herkullisista maistiaisista.

Kesäterveisin Sari

Ps. Laittakaa ihmeessä kommenttia tai facebookiin viestiä, jos teillä on vinkkejä näkemisen arvoisista puutarhakohteista Mikkelin suunnalla. Tai jos teillä on toiveita blogijutun aiheista, esim. mitä haluatte nähdä messualueelta. Otan ilolla kaikki vinkit ja toiveet vastaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *