Piha talvella kaunis

Piha on talvella kaunis, kun on huomioinut pihasuunnittelussa pihan talviasun. Onneksi talviasua saa laitettua myöhemminkin kauniimmaksi, tosin istutusaika on keväästä syksyyn. Joten nyt näin talvella kannattaa tarkastella pihaa sillä silmällä, jotta osaa tehdä sopivat valinnat.

Alppiruusu suojasäällä

Talvivihreät pensaat tuovat tärkeää vihreyttä lehdettömänä aikana. Esimerkiksi alppiruusu (Rhododendron) on kaunis myös talvella, etenkin näin suojasäällä. Pakkasellahan sen lehdet menevät jännästi rullalle ja palautuvat normaaleiksi pluskelillä.

Piha talvella kaunis eikä vain kesällä. Kuvassa lunta vihreälehtisen alppiruusun lehdillä

Piha talvella eli lunta ja pensaita

Talvella lumi kivasti korostaa pensaiden oksistoja ja runkoja. Silloin huomaa, miten erilaisia kasvit ovat. Samalla ne luovat pihalle tiettyä talvista kauneutta.

Postauksen ensimmäisessä kuvassa lähimpänä on pihajasmike, jossa on eräänlaisia pieniä siemenkotia. Sen takana on muotoonleikattu vanha pensasaita. Aita on leikattu kauniisti ja se antaa ryhtiä pihalle.

Alla olevassa kuvassa korkeat pensaat rivissä on terijoensalavia. Niillä on todella koristeellinen muoto ja oksisto. Runkokin on läheltä katsottuna aina kaunis.

Piha talvella kaunis eikä vain kesällä. Kuvassa lunta isojen terijoensalavien ruskeilla oksilla. Taustalla koivuja ja kuusia ja etualalla puutarhavadelmaa.

Pihan talviasun suunnittelu kuuluu pihasuunnittelun perusasioihin ja niihin toiveisiin.

Köynnöshortensia talvella

Muutama köynnöskin on erittäin kaunis talvella, kuten kuvan köynnöshortensia kasvamassa männyn runkoa pitkin.

Piha talvella kaunis eikä vain kesällä. Kuvassa lunta köynnöshortensian ruskeilla oksilla. Köynnöshortensia kasvaa männyn runkoa pitkin.
Piha talvella kaunis eikä vain kesällä. Kuvassa lumi ja auringon paiste köynnöshortensian ruskeilla oksilla. Oksissa on kauniita kuivuneita kukkaterttuja.

Köynnöshortensian lakastuneiden kukkien jäännökset auringonvalossa ovat hienon näköisiä. Se on siis kukkinut runsaasti kesällä valkein kukin. Köynnöshortensia on myös syksyllä kaunis ja siitä löytyy kuva Ihana lokakuu ja syysvärit -postauksesta.

Nyt siis kannattaa tarkastella, onko oma piha talvella kaunis 🙂

Puutarhaterkuin Sari

2 vastausta artikkeliin “Piha talvella kaunis”

  1. Tämän asian kun olisi tajunnut silloin pihaa tehtäessä. Kauniita kuvia jälleen.

    1. Et ole ainoa, joka huomaa pihan talviasun tärkeyden vasta vuosia myöhemmin pihan teosta. Se olisi tosiaan ollut helpompi toteuttaa pihaa suunniteltaessa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä 🙂
      Nyt näkeekin tosi hyvin, mitä piha kaipaa talvella. Ja kiva kuulla, että pidät näistä kuvista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.