Oleskelualueen koko – pihakalusteet

Oleskelualueen ja terassin suunnittelu lähtee aina sen koon miettimisestä. No millainen sitten on sopiva oleskelualueen koko? Tietysti sellainen, että siihen mahtuu pihakalusteet ja kulkemiselle on varattu käytännölliset kohdat sekä riittävästi tilaa.  

Oleskelualueen pöytäryhmä

Ensin mietitään montako pöytään pitäisi mahtua samaa aikaa istumaan eli montako tuolia. Haluaako huomioida myös vieraat vai riittääkö vain perheenjäsenille varatut tuolit?

Seuraavaksi mietitään tuolien mallia ja tuolimäärään sopivaa pöytää. Tässä on hyvä muistaa, että erilaiset tuolit vievät eri tavalla tilaa. Jos perheessä on isokokoisia ihmisiä, sekin on hyvä huomioida väljyytenä ja tuolien koossa. Juuri tänään olin ravintolassa, jossa istuttiin ihan vieri vieressä… kädet piti pitää tiukasti kyljissä, jotta ei syödessä tönäissyt vierellä istujaa. En haluaisi niin ahdasta omalle pihalle… ja en ole edes isokokoinen 😉

Joskus riittää näinkin pieni pöytäryhmä.

Entäpä pitääkö lapsille olla oma pöytä tuoleineen?

Onko kaasugrilli tulossa myös oleskelualueelle?

Jos on, niin ensin päätetään grillin malli ja koko eli paljonko se vie terassilta pinta-alaa. Ja mihin se on käytännöllisintä sijoittaa niin grillauksen kuin säilytyksenkin kannalta.

Tuleeko oleskelualueelle aurinko- tai lepotuoleja?

Alla olevasta kuvasta näkee hyvin, miten paljon tilaa aurinkotuolit vaativat. Ja tietysti ne sijoitetaan aurinkoiselle paikalle, ainakin yleensä.

Lepotuolit vievät hieman pienemmän tilan vähän mallista riippuen.

Suositut sohvaryhmät terassilla

Kannattaa selvittää aina ensin sohvaryhmän ja pöydän koko eli paljon se vie terassin pinnasta. Ja tärkeää on myös muistaa se, että sohvalle täytyy päästä kulkemaan.

Eli oleskelualueen ja terassin suunnittelussa päätetään kalusteet ja etsitään niille mitat, joiden avulla on helppo suunnitella oleskelualueen koko. Näin lopputulos on toimiva ja käytännöllinen. Palaan tarkempaan suunniteluun vielä uudelleen tulevissa postauksissa.

Iso terassi, jossa on pöytä ja pari tuolia ei näytä yhtään hyvältä, päin vastoin. Tai pieni terassi, jossa on liian isot kalusteet ei myöskään näytä hyvältä ja on todella hankala oleskelupaikkana ahtauden vuoksi.

Eli terassit ja oleskelualueet kannattaa suunnitella oman perheen oleskelutarpeeseen sopiviksi.

Suunnitteluterveisin Sari

Ps. Pihasuunnittelusta on verkkokurssi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *