Musta ja valkoinen kate on pop

Kaupallinen blogiyhteistyö: Kekkilä

Mikkelin Asuntomessualueella oli monella pihalla mustaa koristekatetta. Musta väri sopiikin kauniisti kaikenväristen kasvien ja kukkien kanssa. Toinen suosittu väri katteissa on nykyään valkoinen kivikate ja ainakin yhdellä pihalla huomasin sitä. Niin musta kuin valkea väri tuo kauniisti kasvit esiin.

Musta koristekate

Ensimmäinen kuva on kohteesta 3 Omatalo Ajatus. Hitaasti kasvavien pesäkuusien (Picea abies `Nidiformis`) mullan pinta oli peitetty Kekkilän Koristekate Hiilenmustalla. Samoin rajapensaiden alla oli samaa hiilenmustaa koristekatetta.

Alla olevat kuvat ovat kohteesta 6 Kannustalo Harmaja Saimaa. Hiilenmusta koristekate sopii kauniisti tummaan taloon, kivimuurin ja mustaan pergolaan.


Riippuvaoksainen pikkupuu on riippahernepensas (Caragana arborescens `Pendula`) ja pienet havut pesäkuusia (Picea abies `Nidiformis`). Nupullaan oleva perenna lienee kaunopunahattu (Echinacea purpurea).


Tältä Kekkilän Koristekate Hiilenmusta näyttää läheltä katsottuna. Koristekatteet ovat luonnonvärein värjättyä puuhaketta ja ovat siten täysin turvallisia ympäristölle.

Jos mullassa on jo rikkaruohoja, niin koristekatteen alle kannattaa laittaa katekangas. Jos taas multa on puhdasta rikkaruohoista, kangasta ei tarvitse laittaa. Suositeltu koristekatteen paksuus on 3-7cm. Paraatipaikalla oleville istutuksille voi koristekatetta lisätä keväisin ohuen kerroksen vanhan katteen päälle. Näin katteen pinta pysyy kauniina vuodesta toiseen.

Valkoinen koristekivikate

Kohteessa 1 Sievitalo Tunturikoivu 140 oli muurikivialtaissa katteena Kekkilän Koristekivi Valkoinen Garbo. Kuten kuvista näkyy, valkea kate tuo vihreät kasvit kauniisti esiin. Tässä kohteessa valkea kate sointuu kauniisti myös talon valkoiseen seinään.


Sammalleimujen (Phlox subulata) seassa matalaa kääpiökatajaa (Juniperus communis `Repanda`) sekä riippuvaoksaisina puina riippahernepensaat (Caragana arborescens `Pendula`). Kasviryhmään on myös sommiteltu muutama isompi kivi, joiden väritys sointuu koristekivikatteeseen ja betonikivimuuriin. Tyylikäs kokonaisuus!


Lähikuva Kekkilän Koristekivi Valkoinen Garbo. Kasveina matalaa kivikkokasvia sammalleimua (Phlox subulata).

Toisin kuin maatuvien koristekatteiden kanssa niin näiden koristekivien alle kannattaa aina laittaa katekangas. Koristekivikatteen paksuudeksi suositellaan 3 cm, jotta katekangas peittyy näkyvistä.

Miksi katteita käytetään?

Aluksikin katteet viimeistelevät pihan ulkonäön. Myös käytännön pihanhoidonkannalta niistä on paljon etua. Kate mullan pinnalla estää uusien rikkaruohojen kasvua multaan. Se myös pitää mullan pidempään kosteampana eli vähentää kastelun tarvetta.  Eli jos haluaa siistinnäköisen ja helppohoitoisen pihan, kannattaa käyttää katteita 🙂

Kesäterveisin Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *