Mikkelipuiston mallipuutarha uusiomateriaaleista

Kaupallinen blogiyhteistyö: Destaclean

Mikkelipuistoon valmistui tänä kesänä uusi lapsiakin kiinnostava mallipuutarha Kierrättämällä Uutta Elämää . Siellä esillä olevat tuotteet ovat todella ekologisia ja kestävän kehityksen mukaisia, sillä tuotteiden valmistuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja.

Leikkimökki ja koirankoppi sävy sävyyn

Nämä ovat kyllä niin pirteän väriset ja täynnä mielikuvitusta ruokkivia yksityiskohtia, että lapset varmasti ihastuvat niihin. Ainakin lapsia pyöri kovin tässä mallipuutarhassa 🙂


Pienoismalli Mikkelin Naisvuoren näkötornista.


Hauska vesiaihe, joka muuten on turvallinen pienillekin lapsille, sillä veden syvyys on niin pieni. Vesiaiheen ympärillä on puulaituria.
Kaikki nämä rakennelmat on tehty kierrätysmateriaaleista Mikkelin toimintakeskus ry:n Työpajoissa. Heillä on myös Uutta Elämää -myymälä, joissa on myynnissä erilaisia kierrätysmateriaaleista tehtyjä uusiotuotteita. Kuvissa näkyviä tuotteita saa tilaamalla.

Ainutlaatuinen Destaclean Puukivi

Mallipuutarhassa oli myös esillä puukivituotteita eli betonituotteita, joiden valmistuksessa osa kiviaineksesta on korvattu puhtaalla kierrätyspuukuidulla. Valmistustapa on kansainvälisestikin ainutlaatuinen.
Puukiven etuna on ekologisuuden lisäksi sen keveys. Kiviä on kevyempi kantaa ja käsitellä, sekä keveys säästää rahaa rahtikuluissa. Kuulemma puukivi on myös sitkeämpää ja helpompi työstää eli kivien leikkaaminen onnistuu paremmin.


Tähän Destaclean penkkiin ja pöytään ihastuin heti. Ne ovat malliltaan tosi kauniit. Lisäksi pinta on jännän rosoinen ja rouhea, siis ajanhengen mukainen.


Tältä näyttää puukivi läheltä. Betonissa oleva kierrätyspuukuitu on todella pientä ja tasaisesti betonikiven pinnallakin näkyvissä. Muutenhan näistä ei tunnistaisi, että kyseessä on puukivituote, sillä kivien, reunakivien ja muurien mallit ovat ihan samat mitä tavallisissakin betonikivituotteissa. Kohteessa on myös kolme kierrätysteemaa mukailevaa erikokoista ja -muotoista Destaclean Puukivi istutusastiaa.

Destaclean puukivituotteet valmistetaan Hyvinkäällä. Valmistuksessa käytettävä kierrätyspuu tulee etupäässä rakennustyömailta, jonka jälkeen se puhdistetaan ja murskataan puukuiduksi.

Mallipuutarhan punaisena lankana uusiokäyttö

Kaikki tämän mallipuutarhan yritykset (Destaclean OyMikkelin toimintakeskus ry sekä Metsäsairila Oy)  tuotteillaan ja toiminnallaan vähentävät jätteiden määrää käyttämällä materiaalia uudelleen. Hienoa aitoa ekologisuutta ja kestävää kehitystä!

Tähän mallipuutarhaan kannattaa tutustua lähemmin vaikka tänä viikonloppuna 29.-30.7.2017, sillä paikalla on Destacleanin edustaja.
Mikkelipuistossa on erilaisia mallipuutarhoja noin 30. Alue on avoinna aina ja sinne on vapaa pääsy.

Lisää kuvia Mikkelipuistosta blogijutussa Mikkelipuisto monipuolinen oheiskohde.

Kesäterveisin Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.