Mikä on hyvä taimien istutusaika

Istutusaika on hyvä miettiä etukäteen, jos haluaa päästä hoidossa helpommalla. Moni miettiikin, kannattaako istuttaa keväällä vai kesällä vai ihan syksyllä. Siihen tietenkin vaikuttaa useampi asia, kuten istutetaanko kaikki pihan kasvit kerralla vai vain muutama kasvi.

Mikä on hyvä istutusaika suurelle kasvimäärälle?

Syksy on hyvää aikaa, etenkin jos kastelu tuottaa ongelmia. Ja jos kasvit ovat hyvin talvenkestäviä.

Aikainen kevät on myös hyvä aika istuttaa kaikki pihan kasvit. Silloin vain joutuu kastelemaan kesällä enemmän kuin, syksyllä istutettuja taimia.

Entä pienelle kasvimäärälle?

Koska pienen taimimäärän kastelu on helppoa, niin niitä voi istuttaa keväästä syksyyn. Toki niilläkin kastelun tarve on pienempi, jos taimet on istutettu syksyllä tai hyvin aikaisin keväällä.

Nykyään lähes kaikkia puiden ja pensaiden taimia on myös astiataimina, joita on myynnissä keväästä syksyyn. Eli siinäkin mielessä kesäistutus onnistuu.

Valitse myös oikea kuun vaihe

Pihakasvit kannattaa istuttaa aina kasvavalla kuulla, kuten moni tietääkin. Siinä kahden viikon jaksossa on erilaisia päiviä eri kasvityypeille. Niitä voi hyödyntää ja valita kasville sopivimmat päivät. Ja jos joutuu istuttamaan vähenevällä kuulla syksyllä, niin silloin valitaan istutuspäivä erityisen huolellisesti. Sillä syksyllä väärään aikaan istutettu taimi ei juurru kunnolla ja riski talvivaurioihin kasvaa. Lisää aiheesta Puutarha Studion Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilla.

Lisää vinkkejä taimien kasteluun löytyy vanhasta postauksesta Juurikastelija istutusten kastelussa.

Puutarhaterveisin Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *