Mieti pihaa kun suunnittelet taloa

Mieti pihaa jo siinä vaiheessa, kun suunnittelet taloa. Vain siten voit olla varma, että saat pihasta toimivan. Tämän monet ovat oppineet kantapään kautta. Harmittaa, jos pihalle ei mahdukaan kunnon terassia tai trampoliinia, koska niitä ei tullut huomioitua silloin, kun taloa suunniteltiin tontille.

Esimerkiksi kalliota olisi pitänyt louhia puolimetriä enemmän, niin pöytäryhmä mahtuisi terassille. Jälkeen päin tehtynä se tulisi kalliiksi. Mieti siis pihaa jo silloin, kun vasta suunnittelet taloa.

Pihan mitoitus oikein

Se että itse miettii pihaa talon suunnitteluvaiheessa, riittää monesti. Kannattaa kuitenkin selvittää tiettyjä pihan mitoitukseen liittyviä asioita eri toimintojen sijoittamisesta ja tilantarpeesta. Varsinaisen pihasuunnitelman voi sitten teettää myöhemmin, kun on rakennuslupa.

Rahan ja ajan säästöä

Ja jos aikoo suunnitella ja tehdä pihan kokonaan itse, niin silloin pihan miettiminen talon suunnittelun kanssa säästää selvää rahaa, ja myös omaa aikaa.

Tietoa tarjolla helposti

Näitä pihan tilanjaon karkeaan suunnitteluun tarvittavia tietoja on nyt tarjolla verkkokurssina Sarin pihasuunnittelukurssi. Siinä on laajasti huomioitu eri tarpeita eli se toimii niin pienellä kaupunkipihalla kuin haja-asutusalueen isoilla tonteilla.

Kurssilla ymmärtää havainnollisesti esimerkiksi paljon pitää varata tilaa kunnon terassialueelle tai mikä on sen minimi koko. Ja miten mitoitetaan polkupyörien ja autojen tarvitsema tila. Samoin hahmottaa hyvin, millainen rajapensas sopii tontille, vai onko ns. lauta-aita parempi.

Kurssin voi ostaa täältä, josta näet myös tarkemmin kurssin sisällön.

Lisää pihasuunnittelusta vanhemmasta postauksesta Hyvin suunniteltu piha, vai kaaos.

Suunnitteluterveisin Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *