Liuskekivimuurilla ilmettä pihaan

Kaupallinen blogiyhteistyö: Liuskemestarit

Liuskekivimuurilla saa helposti ilmettä pihaan, ja jo ihan matalallakin muurilla. Sitä ei edes tarvitse perustaa niin syvään kuin betonikivimuurit ja se antaa anteeksi pienen maan routimisen. Eli huolettomampi tehdä ihan itse, ilman ammattilaisten taitoa.Tässä kasvien istutusalue on nostettu korkeammalle maanpinnasta. Liuskemuurikivillä kaarrosten tekeminen ei ole ongelma, vaan kivistä saa ladottua helposti kaartuvia linjoja. Kuvasta näkyy myös se, että muurikiveys ei ole ihan pystysuora, vaan se tehdään hieman taaksepäin kallistuvaksi. Jos myöhemmin haluaa laajentaa kasviryhmää, niin muurikiveys on helppo purkaa ja siirtää uuteen kohtaan.

Liuskekivestä tukimuuri


Tässä on tehty samasta muurikivestä tukimuuri tukemaan ylempää kiveystä. Alue on loivassa rinteessä, joten pieni pengerrys on tarpeen. Muurikiveys on tehty ns. kuivamuurina eli kiviä ei ole kiinnitetty millään toisiinsa. Se toimii matalissa liuskekivimuureissa hyvin. Muurikiveyksen alla on tietysti tiivistetty sorastus, aivan kuten liuskekivipintojenkin alla.

Muurikiveyksen vasemmassa kulmassa näkyy portaat.

Portaat liuskekivimuurilla


Tässä portaista kuva lähempää. Keskimmäisessä porrasaskelmassa on iso porraskivi ja sen alla samoja muurikiviä kuin tukimuurissakin. Näin on saatu yhtenäinen vaikutelma.


Portaat toisesta suunnasta katsottuna. Todella kauniit! Luonnonkivimuurit ja -portaat ovat ajattomia, ja siksi sopivat hyvin niin uuteen kuin vanhaankin pihaan ja erilaisiin pihatyyleihin.


Kuvissa muurikivenä on Liuskemestareiden Muurikivi Sisu Orivesi Neva, minkä väritys on ruskeanmustan kirjava. Heillä on myös lähes täysin mustaa muurikiveä Muurikivi Sisu Orivesi Vuono. Kummatkin kivet ovat kotimaisia ja muurikiviksi valikoituja eli niitä ei juurikaan tarvitse työstää muuria ladottaessa.

Todella kauniin luonnonkivimuurin tekemisessä kivien valikoimiseen ja sommitteluun kannattaa varata aikaa. Kuvien kivimuurit on tehnyt ammattilainen ja niitä voi käydä lähemmin katsomassa Espoossa Marketanpuistossa Liuskemestareiden osastolla R23.

Kesäterveisin Sari

Ps. Seuraava postaus tuleekin Mikkelin asuntomessualueelta. Jännä nähdä, miltä pihat jo näyttävät näin kesäkuun puolessa välissä. Messut aukeavat yleisölle pe 14.7.2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *