Liuskekivimuuri ja -portaat elementeistä, kohde 6 Kannustalon Harmaja Saimaa

Kaupallinen blogiyhteistyö: Stonelement ja Vihersuunnittelu Piha

Esittelin tätä Kannustalon Harmaja Saimaan pihaa jo aiemmin, sillä se kuuluu ehdottomasti Mikkelin Asuntomessupihojen kärkeen. Sen ajattoman tyylikkäät liuskekivimuurit ja -portaat sopivat kauniisti taloon ja ympäröivään luontoon. Ja mikä mielenkiintoista, liuskekivimuurit ja -portaat oli tehty suomalaisista teräsbetonielementeistä. Se on uutta!

Stonelemenet Stonewall muurielementti:


Elementin pihan puoli näytti tältä. Kohteen autotallin luona oli tästä samasta Stonewall-elementistä korkeampi liuskekivimuuri.


Talon eteen oli tehty muurielementistä kasviallas. Kahden elementin välinen sauma on tosi huomaamaton, vai mitä?


Liuskekivimuurin päälipinta oli myös siisti ja tyylikäs.

Liuskekivimuurit ovat Stonelement Stonewall lohkoreunaisella liuskekivillä pinnoitettuja teräsbetonielementtejä. Ne tehdään aina kohteeseen mittojen mukaan. Siksi onkin tärkeää, että kohteeseen on tehty hyvä piha- eli vihersuunnitelma. Tämän Kannustalon Harmaja Saimaan pihan on suunnitellut Vihersuunnittelu Piha/ Tuula Hyvärinen.

Stonelement Slate porras- ja polkuelementti:

Kannustalon Harmaja Saimaan pääovella oli komeat liuskekiviportaat, jotka ovat Stonelementin vapaamuotoisella liuskekivellä pinnoitettuja teräsbetonielementtejä.


Liuskekivimuurin elementit ja porraselementit oli saatu kauniisti yhdistettyä. Ei siis mikään ihme, että Stonelement saa paljon palautetta ja kiitosta ammattilaisilta elementtien korkeasta laadusta.

Kohteen toiset liuskekiviportaat löytyivät talon sivusta, kuva alla. Niitä pitkin kuljettiin alas ”man cave”:een eli miesluolaan. Siellä oli muuten yksi seinä tehty Stonewall-elementeistä.


Kotimainen Stonelement Oy valmistaa patentoidut liuskekivimuurielementit sekä liuskekiviporras- ja polkuelementit kotimaisista liuskekivistä. Sävyvaihtoehtoja on muitakin, kuin tässä kohteessa käytetyt. Lisäksi liuskekivet voivat olla muotoon sahattuja, eikä näin vapaamuotoisia kuten kuvissa. Elementit siis todellakin suunnitellaan ja tehdään kohteen mukaan.

Elementit on nopea asentaa ja esimerkiksi portaat ovat käyttövalmiita heti asennuksen jälkeen. Liuskekivielementtien etuna on myös se, että niiden tekoon ei sää vaikuta kuten usein pihatöihin. Perustuksena riittää monesti routimaton murskepohja.

Pihan suunnitteli Vihersuunnittelu Piha/Tuula Hyvärinen:

Pihalla oli upeasti jäänyt kalliota näkyviin pergolan viereen. Komeat isot kivet olivat myös tontilta ja toivat lisää ilmettä pihaan. Pihan linjat olivat tyylikkään selkeät, ja yksityiskohdatkin loppuun asti mietitty. Näki heti, että suunnitteluhortonomi Tuula Hyvärinen oli ollut piharakennusajankin tiiviisti mukana projektissa. Messupihat nimittäin tehdään poikkeuksellisen lyhyessä ajassa, ja nopeasti.

Talon takana rinteessä on kuulemma paljon kanervaa, mikä kukkii punertavin kukin. Samaa värimaailmaa haluttiin tuoda myös etupihalle ja parhaillaan alkuviikosta siellä kukkivat esim. keijuangervot pergolan luota. Katua vasten olevat puut olivat rusokirsikoita, joissa on keväisin vaaleanpunaiset kukat ja syksyllä punainen syysväritys. Havukasveina oli katajia sekä vuorimäntyjä. Seinustan kivimuurialtaassa kasvoi katajia, pieni kartiovalkokuusi, riippahernepensas sekä perennoina kurjenpolvia, kuunliljaa sekä kaunopunahattua.

Lisää kuvia messujen alkupäiviltä löytyy Top3 pihaa Mikkelin Asuntomessuilta -jutusta.

Vielä ehtii käydä tutustumassa tähän kohteeseen 6, Kannustalon Harmaja Saimaa, sillä Mikkelin Asuntomessut ovat 14.7.-13.8.2017.

Kesäisin terveisin Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *