Liuskekiveys ja sauma-aine, kohde 19 Muuramen Helmi

Kaupallinen blogiyhteistyö: Liuskemestarit

Näin siistit liuskekiveyksen saumat löytyi Mikkelin Asuntomessuilta kohteesta 19, Muuramen Helmi. Sauma näyttää hienolta tummalta hiekalta, mutta lähemmin tarkasteltuna huomaa sauman olevan saumausainetta. Siis kiinteää, eikä lainkaan irtonaista. Eli kun harjaa kiveystä, saumasta ei nouse hiekkaa kiville, mikä yleensä koetaan hiekkasaumojen ongelmana.

Vdw-saumat pihakiville:

Saumat oli tehty laadukkaalla saksalaisella Vdw- sauma-aineella, jota tuo maahan Liuskemestarit. Sauma-aine kestää hyvin pakkasta ja meidän säävaihteluja, mistä on jo yli kymmenien vuosien kokemus Pohjoismaissa.

Sauma-aineella tehdyistä saumoista vesi menee hyvin läpi, eli kiveyksen pohjan on myös oltava läpäisevää. Vdw-tuoteperheessä on eri tuotteet erilaisiin kohteisiin. Se käy liuskekivien ohella muidenkin luonnonkivien sekä betonikivien saumaukseen.

Pihan hoidon kannalta on myös se etu, ettei näissä saumoissa ala kasvaa rikkaruohoja. Eli sauma-aineella saumattu liuskekiveys on huomattavasti helpompi pitää puhtaana ja siistinä. Käytännössä vain puista pudonneet roskat täytyy harjata siitä pois.

Liuskekiveys kohteessa 19, Muuramen Helmi:

Vdw -sauma-aineella saumattua liuskekiveystä oli kohteessa seinän vierellä sekä ulkoallas alueella. Saumat, kuten liuskekivetkin, näyttivät muuttuvan tummemmiksi sateen kastellessa ne. Ja vaalenivat, kun pinta kuivui.


Tässä ulkoaltaan yhteydessä onkin tärkeää, ettei irrallista hiekkaa tule saumoista altaaseen. Saumausaine on siis loistava valinta tähän kohteeseen.


Tällaisia pihoja on kiva esitellä täällä blogissa, mitkä on tehty huolella ja taidokkaasti. Nämä kiveykset saumauksineen teki PS-Viherpalvelu.

Kesäterveisin Sari

Ps. Vielä ehtii käydä Mikkelin Asuntomessuilla tämän viikon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *