Kivikate estää etanat ja kotilot

Olen nyt kuullut monelta, että kivikate mullan pinnalla vähentää etanoiden ja kotiloiden aiheuttamia tuhoja. Itse en ole sitä vielä kokeillut, vaikka meidän alueella onkin espanjansiruetanoita.

Kivikate perennoilla

Perennat näyttävät viihtyvän kivikatteessa, etenkin kun kivet ovat pieniä.  Yleensähän niille ei suositella kuorikatetta, joten nämä pikkukivet on niille loistovalinta.

Vanhemmassa postauksessa Musta ja valkoinen kate, on käytetty valkoista kiveä sammalleimulla. Samassa kasvialtaassa näytti olevan havukasveja ja pieni puukin.

Myös puuvartisille hyvä kate

Tässä Japanilaisessa puutarhassa on käytetty erikokoisia kiviä tuomipihlajien alla. Seassa näyttää olevan muutama heinäkin.

Kiviä voi sekoittaa ihan oman mielen mukaan. Tässä on isoja ja pieniä kiviä sekaisin. Ja huomatkaa kivien punertava sävy, verrattuna edelliseen kuvaan.

Etanat ja kotilot

Kivet selvästi haittaavat näiden nilviäisten kulkemista ja sen takia ne eivät niin innolla pesiydy kivillä katettuun kasvialueeseen. Sen sijaan ne viihtyvät kosteassa kohdassa, kuten nurmikolla ja mullan pinnalla lehtien alla.


Etanoista ja kotiloista on se haitta, että ne syövät pienet taimet kokonaan ja muihin kasveihin isoja reikiä. Mitä enemmän näitä nilviäisiä on, sitä enemmän ne syövät kasveja.

Kuvia näiden siruetanoiden valkeista munista sekä pahasti syöty lehti löytyy Etanaraetta -postauksesta.

Eli jos tästä kivikatteesta on vähänkään apua, niin ei ihme, että sitä halutaan käyttää nilviäisten valtaamilla pihoilla.

Olisi kiva kuulla, oletteko huomanneet kivikatteesta olevan apua etanoiden ja kotiloiden aiheuttamiin tuhoihin?

Helleterveisin Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *