Kaivonkannet kiveyksellä lisää työtä

Kun on suunnittelemassa betonikiveystä pihalle, on hyvä jo etukäteen miettiä, miten kaivonkansien ympärys tehdään. Ja jos on teettämässä pihaa viherrakentajalla, niin kaivonkannet kiveyksellä lisää kivien leikkaamisia ja samalla lisää myös työtunteja.

Kivien leikkaaminen on taitolaji

Tässä on kyllä hienosti leikattu laatat. Mutta jos tätä kuvaa vertaa ensimmäiseen kuvaan, niin kumpi on tyylikkäämpi  😉

Kivien leikkaaminen on todellakin taitolaji. Sen lisäksi se vaatii työhön sopivat laitteet ja huolellisuutta. Hyvät ammattilaiset eivät tee tällaista jälkeä, mutta ”tee-se-itse”-rakentajalta tämä on ihan ok.

Tätä kun vertaa edelliseen kuvaan, niin huomaa hyvin eron.

Välillä kansia on monta kiveyksellä, ja ne voivat olla hyvinkin eri kokoisia. Näin monta kantta lisää työmäärää jo aika lailla.  Ja kun työ on tehty huolella, niin lopputulos on kyllä kaunis.

Kaarrekivet ja kaivonkannet kiveyksellä

Yksi tapa tehdä kaivonkansien ympärys siistiksi on käyttää kaarrekiviä kannen ympärillä. On täysin makua asia, kummasta pitää enemmän… kaivonkansi kaarrekivillä vai ilman 🙂

Ei koskaan näin

Kiveys tulee aina kannen viereen, ei sen alle. Ehkäpä kuvassa on homma vielä kesken.

Nimittäin koholla olevaan kanteen tökkää lumikola ja joku voi siihen jopa kompastua. Ja on se muutenkin ihan oudon näköinen, ja kivet on kyllä tosi vaikea asentaa kannen reunojen alle 😉

Lisää blogijuttuja betonikiveyksistä, klik.  

Betonikiveyksistä suunnittelun näkökulmasta on tulossa Sarin pihasuunnittelukurssille, joka on verkkokurssi.

Terveisin Sari

2 vastausta artikkeliin “Kaivonkannet kiveyksellä lisää työtä”

  1. Hauskan näköiset nuo kaksi vierekkäistä kaivonkantta, jossa on reunuskivet ympyrän muodossa ja jotka leikkaavat toisensa!

    Ja on kyllä eroa ammattilaisen ja perusrakentajan tekemisessä. ☺

    1. Ne kaksi kaivonkantta näyttivät niin romanttisilta siinä kiveyksellä, että oli pakko ottaa kuva 🙂 Ja siinä on kivien leikkaamisetkin tehty tosi kauniisti.
      Työn jäljen erot huomaa todella hyvin näin, kun laittaa kuvia lähekkäin. Ja tämän postauksen jälkeen moni varmasti katselee kaivonkansia nyt ihan eri silmin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *