Isot kivet pihalla

Isot kivet tuovat pihalle persoonallista ilmettä. Ne myös rytmittävät kivasti kasviryhmiä, kunhan ne on suunniteltu huolella. Kivissä on sekin hyvä ominaisuus, että ne näkyvät ympäri vuoden ellei lumi peitä niitä.

Kivet tarvitsevat kasveja lähelle

Kivet kaipaavat vierelleen kasvillisuutta, sillä kasvit korostavat aina kivien kauneutta. Isot kivet nurmikolla tai kiveyksellä eivät näytä yhtään niin kauniilta, kuin kasvien vieressä.

Isot kivet pihalla ja kasvialueilla tuovat ilmettä. Kuvassa kukkiva heinä, jonka takana on noin 30 cm kivi ja edessä pienempiä kiviä.

Alla kuva pihasta, joka on lähes luonnontilainen. Kiven eteen on kuitenkin istutettu mehitähtiä ja viereen laitettu pientä kiveä. Tämä kivi on jo niin korkea, että lumi ei peitä sitä talvella.

Isot kivet pihalla ja kasvialueilla tuovat ilmettä, kuten kuvan iso maakivi, jonka edessä kasvaa matalaa mehitähteä.

Luonnontilaisella alueella

Tontit, joissa on säästetty luonnontilaista aluetta kivineen, ovat todella upeita. Joillakin seuduilla kiviä on paljon ja hyvin kookkaitakin. Ja toisaalla ei näytä olevan kiviä lainkaan.

Isot kivet pihalla ja kasvialueilla tuovat ilmettä, kuten tämä iso maakivi metsän reunassa.

Isot kivet ja maanpeitekasvia

Helppohoitoinen yhdistelmä pihalla on hyvä maanpeitekasvi ja kivet. Kuvassa rönsyansikkaa, joka on ikivihreä ja matala perenna. Sen sekaan on laitettu luonnon pyöristämiä kiviä. Selkeää ja modernia tyyliä.

Isot kivet pihalla ja kasvialueilla tuovat ilmettä. Kuvassa noin 15 cm korkean ja tiivin kasvillisuuden keskellä on kolme matalahkoa kiveä.

Asenna isot kivet luonnollisen näköisiksi

Kannattaa katsoa tämän postauksen kuvia tarkemmin eli miten kivet on aseteltu. Ne on siis osittain upotettu maahan, jotta ne näyttävät luonnollisemman näköisiltä. Eli kuin olisivat olleet paikallaan tuhansia vuosia.

Jos omalla pihalla ei ole luonnonkiviä, niin niitä voi ostaa. Rahti toki maksaa jonkun verran, sillä isot kivet on painavia.

Pihasuunnittelusarjan pihalla myös kiviä

Ehkä muistatkin, niin siellä vanhalla pihalla oli ne matalat kivimuurit. Sen lisäksi siellä täällä on isoja kiviä. Ja lisääkin löytyy, kun vähän taas kaivetaan maata. Se on vielä auki, mitä tehdään niillä kivillä eli laitetaanko ne näkyville vai piilotetaanko ne maahan. Ja mikä on kivimuurien kohtalo, sekin on auki. Vielä on siis pohdittavaa.

Terveisin Sari

6 vastausta artikkeliin “Isot kivet pihalla”

 1. Isot kivet olisi kyllä kauniita minunkin pihallani. Mutta eipä niitä ole. Samoin kallio olisi myös kaunis. Joten täytyy tyytyä ihailemaan niitä muiden pihoilla. Ensimmäinen kuva on upea!

  1. Ihan sama juttu on meilläkin, komeita kallioita tullee ihailtua muiden pihoilla 🙂
   Onneksi nykyään kiviä voi ostaa tai tehdä vaikka liuskekiveyksiä, joilla saa luotua tunnelmaa ja luonnollisen kivistä vaikutelmaa.

  1. Totta! Kivet korostavat kasvillisuuden kauneutta ja toisin päin. Kasvi kiven vieressä, saa kiven näyttämään paljon kauniimmalta. Ne kuuluvat siis yhteen 🙂

 2. Isoill pyöreäkulmaisille kivill olisi tarvetta. Mistäköhän tällaisia kiviä olisi mahdollista hankkia / ostaa?

  1. Isoja luonnonkiviä myy usein samat firmat, jotka myy soraa, seulanpääkiviä eli mukulakiviä ja singeliä. Googlella löytyy hyvin. Jossain päin ison luonnonkiven nimi on myös pulteri tai maakivi.
   Toivottavasti löydät niitä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *