Hurmaavia puutarhakohteita Mikkelissä

Mikkelissä on yllättävän paljon kauniita ja huoliteltuja puutarhamatkailukohteita. Muutenkin Mikkeli on selvästi puutarhakaupunki. Tässä teille vielä koottuna näyttävimmät puutarhakohteet, osastahan olen kirjoitellut täällä ja toisessa blogissani jo aiemmin.

Tertin kartano

Tertin kartanon vanha puutarha, Yrttitarha ja Muuripuutarha ovat täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia.


Tämä ja ensimmäinen kuva on Tertin kartanon Yrttitarhasta. Se ei ole pelkästään katselua ja istuskelua varten, vaan sieltä kerätään säännöllisesti satoa kartanon keittiön tarpeisiin. Kartanon ravintola onkin aika omavarainen, sillä kartano toimii edelleen maatilana.


Muuripuutarha entisen navetan seinien sisäpuolella, on ihan omanlainen salainen puutarha. Tämä on niin upea ja kiehtova kohde, että teen Tertin kartanon puutarhasta oman postauksen, jonka linkitän tänne.

Pala maata ja taivasta – kukkia & taidetta – avoimet puutarhat tapahtuma

Tänä kesänä kolme taiteilijaa avaavat omat puutarhansa yleisölle 5.-6.8.2017. Olen käynyt näistä kahdessa puutarhassa keväällä ja ne löytyvät Ideoita taiteilijoiden pihoilta -postauksesta. Lisätietoa viikonlopun tapahtumasta Pala maata ja taivasta -sivuilta. Tässä muutama kuva keväiseltä vierailulta.

Kenkävero – Mikkelin Asuntomessujen virallinen oheiskohde

Kenkävero ja sen puutarha on yksi Mikkelin suosituimmista matkailukohteista, eikä ihme. Vanhan pappilarakennuksen takana on iso pioni- ja kukkatarha, jossa myös kasvatetaan Kenkäveron keittiöön kasveja.


Pappilarakennuksen etupihalle on laitettu tänä keväänä näyttävät kesäkukkaistutukset. Harmaat astiat ovat kierrätystavaraa eli käytettyjä isoja hillopurkkeja. Upeat kesäkukka-asetelmat Kenkäverossa -postauksessa kuvia niistä alkukesältä. Ovat kyllä kasvaneet hyvin viileästä kesästä huolimatta

Mikkelipuisto – Mikkelin Asuntomessujen virallinen oheiskohde

Kenkäveron lähellä, tien toisella puolella, on Mikkelipuisto. Siellä on erilaisia ja monipuolisia mallipuutarhoja lähes 30, joista muutamasta olenkin jo kirjoitellut.


Tästä mallipuutarhasta lisää kuvia alkukesältä Upea Myötätuuli-mallipuutarha Mikkelipuistossa.


Lisää kuvia ja juttua  Mikkelipuisto monipuolinen oheiskohde sekä Mikkelipuiston mallipuutarha uusiomateriaaleista.

Vanha Kilkkilä

Vanha Kilkkilä on vanhan maatilan tunnelmallinen pihapiiri, joka on täynnä runsaita ja värikkäitä istutuksia. Kuvat ovat parin vuoden takaa.

Linkkumylly

Toinen Mikkelin seudulla oleva mielenkiintoinen puutarhakohde on Linkkumylly. Puutarha sijaitsee rinteessä järven rannalla. Kävin sielläkin muutama vuosi sitten, joten kuvat ovat siltä reissulta.


Lisää infoa löytyy Mikkelin alueen Hurmaavat puutarhat

Ihanaa elokuista viikonloppua!
Terveisin Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.